Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

Bedrijfsprofiel Van Doorn - Soest

VAN DOORN - SOEST

Ons bedrijf is in het begin van de jaren '70 opgericht in Soest. In al die jaren is de onderneming uitgegroeid tot een innovatief bedrijf, dat vooruitstrevend bezig is met het realiseren van mooie producten van en voor de natuur en het milieu. Een bedrijf dat weinig verloop kent in haar personeelsbestand en zich kenmerkt door een informele en platte organisatiestructuur. In 2010 heeft Ton Schothorst het bedrijf overgenomen van de heer Van Doorn. Sindsdien is de naam van ons bedrijf Van Doorn Soest B.V.  Onze handelsnaam is Van Doorn - Soest.

De boom staat centraal

Eén adres voor alles!
De boom is het beginpunt van de producten en de diensten van Van Doorn - Soest. Zonder de boom hebben wij geen bedrijf. De boom is onze oerproducent. U begrijpt het: bij ons draait alles om hout. Wij hebben een veelzijdig bedrijf en wij leveren alles wat met hout te maken heeft. Onze klantenportefeuille is net zo divers als ons bedrijf. Wij leveren en adviseren aan

  • particulieren;
  • het midden- en kleinbedrijf waaronder veel hoveniers;
  • overheden zoals gemeentes;
  • grote zakelijke klanten.

Wij hebben dus een divers portfolio aan klanten die gemeen hebben dat zij onze veelzijdigheid, onze service en onze deskundigheid waarderen.

Wij pretenderen dat wij divers zijn. Divers kunnen we alleen maar zijn door deskundigheid. Die deskundigheid hebben we verkrijgen dankzij onze ervaring. Van Doorn-Soest is actief sinds het begin van de jaren ’70. In al die decennia hebben wij geleerd wat kwaliteit is. Wij zijn niet snel tevreden. Tevreden zijn wij pas als u dat bent.

Service
Wij leveren geen massaproductie. Maatwerk is in ons bedrijf heel belangrijk. Dit wordt service genoemd. Voor ons is het leveren van maatwerk vanzelfsprekend. Wij nemen uw wensen en ideeën serieus en het werk presenteren wij op maat dankzij onze eigen productie.

De kwaliteit die wij leveren heeft een marktconforme en reële prijs. Wij werken dankzij ons moderne machinepark dat wij op een efficiënte wijze up-to-date houden, zodat de productiekosten niet onder druk komen.

Wij kunnen snel leveren. Dankzij onze centrale ligging, onze grote voorraden en onze eigen transportmiddelen zorgen wij voor een adequate en tijdige levering.

Onze producten en diensten
U kunt u bij ons terecht voor “one-stop-shopping”. In normaal Nederlands: wij hebben alles op één adres. Op deze site ziet u welke producten wij in voorraad hebben. De particulier, de hovenier, de grote zakelijke klant, zij “slagen” bij Van Doorn - Soest.

Grond, bodemproducten en bodemverbeteraars
Uiteraard beschikken wij over de juiste certificering (BRL 9335-4) voor de verkoop van grondproducten zoals teelaarde en bemeste tuinaarde.

Bodemverbeteraars zijn producten die aan de bodem worden toegevoegd en de vruchtbaarheid van die bodem vergroten, zodat de groei en gezondheid van bomen en planten vergroot en verbeterd wordt. In ons ruime assortiment kunt u onder meer de volgende bodemverbeteraars vinden: boomsubstraten (conform keurmerk RAG Landscaping), valondergronden, rijbodems, boomschors en houtchips. Wij leveren in het hele land onze waardevolle bodemverbeteraars, zoals bijvoorbeeld het park bij het Rijksmuseum en de winkelstraat in Soesterberg.

Bij grote projecten, zoals de aanleg van een gas-, water- en elektratransportleiding(en) leveren wij aan onze grote zakelijke klanten met VDS Rijbaanschors de oplossing op maat voor de tijdelijke rijbanen, die gerealiseerd dienen te worden. 

Onze eigen merknaam: VDS
VDS staat voor “Van Doorn Soest”. Maar deze drie letters staan voor nog veel meer. VDS is onze eigen merknaam. Onder de naam VDS leveren wij zelf gefabriceerde producten. Uiteraard zijn deze producten van uitstekende kwaliteit. Met de bodemverbeteraars, bodemproducten en grond van VDS heeft u een hoogwaardig en betaalbaar product in huis.

Houtwinkel
Een product gemaakt van hout heeft een natuurlijke, robuuste en tegelijk degelijke uitstraling. Houten producten zijn een sieraad voor uw tuin, uw terras of uw erf. Onze timmermannen leveren desgewenst maatwerk en komen bij u thuis plaatsen: schuttingen, blokhutten, veranda’s, garages en speeltoestellen. Alles naar uw wens en uw maat. Informeer naar de vele mogelijkheden.

Afhaaldepot
Voor de hovenier en particulier hebben wij bij onze houtwinkel een afhaaldepot. Bij dit depot kunt u diverse soorten grond, zand, compost, boomschors, houtchips, grind, schelpen en halfverhardingen verkrijgen.

Boomverzorging
Voor boomverzorging is het van groot belang dat de boomverzorger niet alleen kennis heeft van de boom als levend organisme, maar ook precies weet hoe hij veilig en verantwoord in en rondom een boom moet werken. Wij zijn gespecialiseerd in kappen en snoeien van bomen. Daarnaast beschikken wij over de juiste machines om ook de hoogste bomen te kunnen bereiken. Snoeien is een essentieel onderdeel  bij boomverzorging. Snoeien wordt gedaan om te voorkomen dat de boom te groot wordt, maar ook om de levensduur van de boom te verlengen. Van Doorn-Soest zorgt voor professionele en zorgvuldige boomverzorging. Wij maken gebruik van klimtechnieken, hoogwerkers, telescoopkranen en versnipperaars en beschikken over ervaren boomklimmers.

Groenrecycling / Afvalverwerking / Grondbank
Van Doorn - Soest verwerkt op de afdeling groenrecycling dagelijks vele tonnen ingenomen groenafval afkomstig van gemeenten, afvalinzamelaars, hoveniers en particulieren. Onder groenafval verstaan wij het snoeiafval van bomen (takken en bladeren), boomstronken en boomstammen. Voor het innemen van (ongekeurde)grond uit niet verdachte locaties hebben wij een grondbank conform de vereiste certificering BRL 9335-1. Onze grondbank en groenrecycling  maken de cirkel weer rond; ‘Van boom tot eindproduct’.

Transport
Ons wagenpark is modern en voldoet aan de huidige milieueisen. Onze vrachtwagens zijn minimaal uitgerust met Euro 5- of zelfs al een Euro 6-motor. Wij zijn gespecialiseerd in kipper- en containertransport. Dagelijks rijden we het hele land door om onze producten af te leveren. Daarbij  hanteren wij een zo efficiënt mogelijke beladingsgraad door op de terugreis de auto’s te laden met groenafval dat wij bij gemeentes en bedrijven ophalen.

Verhuur zeefmachines en verkleiningsmachines
Voor een klus waarbij zeefmachines of houtshredders moeten worden ingezet, kunnen wij u perfect helpen. Als extra service bieden wij aan bedrijven de mogelijkheid om onze mobiele trommelzeven met diverse zeeftrommels en houtshredders (langzaam en sneldraaiende) te huren. U kunt de faciliteiten met of zonder machinist huren.

Gladheidbestrijding
Zodra de nachten lengen en de temperaturen onder nul komen, is er kans op gladheid. Wegen en fietspaden kunnen als gevolg van sneeuwval, opvriezing, bevriezing en ijzel verraderlijk glad worden. Van Doorn-Soest is gespecialiseerd in gladheidbestrijding. Wij leveren strooizout en beschikken over een strooiwagen en diverse sneeuwschuiven, die aan onze shovels en trekkers kunnen worden bevestigd. Bij diverse instellingen houden wij hun terrein en wegen sneeuw- en ijsvrij.

Van Doorn - Soest: één adres voor alles. Advies, service, deskundigheid en snelle levering. Alle producten en diensten vanaf één fysieke locatie: Koningsweg 33 in Soest.

Klik op een foto voor vergroting

Postadres
Koningsweg 33, 3762 EA Soest
Postbus 15, 3760 AA Soest

Bezoekadres
A.P. van Doornweg 1, Soest
Routebeschrijving

Nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden
Copyright 2017 Van Doorn - Soest Webdesign by RETO