Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

Compost

Bestel compost op www.vdsbigbag.nl
Snel besteld en snel geleverd in heel Nederland.

Compost is bij ons verkrijgbaar in diverse soorten

Eigenschappen van compost

  • Het versterkt de structuur en de stabiliteit van de bodem.
  • Het verbetert het vochthoudend vermogen van de bodem.
  • Het verbetert de vruchtbaarheid van de bodem.

Allerlei grondproducten, zoals bijvoorbeeld bomenzand, kunnen worden gemaakt door compost te mengen met zand en/of grond zodanig dat aan vooraf bepaalde specificaties voldaan wordt. Ook wordt groencompost tegenwoordig gebruikt als vervanger van veen in potgrond.

Groencompost
Groencompost wordt gemaakt van groenafval. Het groenafval wordt mechanisch verkleind en onder constante lucht-, vocht- en temperatuurcondities verwerkt tot homogene groencompost van een constante kwaliteit (compostering). Dit composteringsproces duurt een aantal maanden. Deze compost bevat verhoudingsgewijs minder voedingsstoffen. Groencompost wordt hoofdzakelijk toegepast als humusbron in de bodemverbetering van uw tuin. Een natuurlijke meststof gemaakt van hoofdzakelijk hout en ander snoeiafval.

GFT compost / keurcompost
GFT compost wordt gemaakt van alles wat bij de mensen thuis in kliko´s voor groenafval terecht komt. Deze compost bevat de meeste voedingsstoffen en zout. GFT compost is geschikt voor elke tuin. Door de fijne samenstelling geschikt voor gazons, speelweiden en sportvelden. GFT compost vormt de basis voor een mooie, bloeiende tuin. Strooien van een laag over de bestaande tuin geeft een mooie bovengrond. Compost wordt in het algemeen gebruikt als bodemverbeteraar.

Heidecompost
Heidecompost bestaat uit 100% heidestruiken inclusief kiemkrachtig heidezaad. Dit is de ideale ondergrond voor greens en tees op de golfbaan.

Schimmeldominante humuscompost
Schimmeldominante humuscompost is een aardachtige bodemverbeteraar en een geweldige natuurlijke humusbron. Deze compost wordt gebruikt bij aanplant van houtachtige beplanting en bomen en als groeiplaatsverbetering in bestaande situaties.

Superveencompost
Superveencompost is een ideale grondverbeteraar. Deze compost zorgt voor verbetering van de vochtregulatie bij een lage pH. Zeer geschikt als grondverbeteraard bij zuurminnende heesters en planten. Tevens veel gebruikt bij aanleg en onderhoud van sportvelden, speelvelden, tuinen en gazons.

Vermicompost / wormenmest
Vermicompost / wormenmest komt voort uit een proces van compostering met behulp van verschillende (regen)wormen. Deze compost is een uistekende, voedselrijke organische meststof en bodemverbeteraar.

Compost bestellen
Bestel compost direct in onze webshop.

 

 

Copyright 2021 JdB groep Webdesign by RETO