Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

PFAS: Wij leveren vrij toepasbare grondproducten

16-09-2019
PFAS: Wij leveren vrij toepasbare grondproducten

Van Doorn-Soest levert vrij toepasbare grondproducten volgens het tijdelijk handelingskader (THK) voor hergebruik PFAS-houdende grond en baggerspecie.

Voor u als klant is het storten van grond in onze Grondbank onveranderd.

PFAS is de afkorting van poly- en perfluoralkylstoffen. PFAS is een verzamelnaam voor een reeks chemische stoffen, zoals PFOA, PFOS en GenX, die momenteel in de grond, in baggerslig en in het oppervlaktewatervoorkomen. Het is een door de mens gemaakte stof, die van nature niet in het milieu voorkomt en een gezondheidsrisico kan vormen voor mens en milieu. PFAS is olie- en waterafstotend en wordt gebruikt in  producten zoals verf, tapijten, regenkleding, anti aanbaklagen, pizzadozen en blusschuim. 

PFAS komt overal in het land voor. Veel werken met grondverzet en baggerspecie worden momenteel vertraagd. Het THK beoogt nu die stagnatie waar mogelijk op te heffen. 

Voor onze samengestelde grondproducten mogen alleen grondstoffen worden gemengd, waarvan de parameters niet kritisch zijn volgens het wettelijk kader van THK. Onze grondstoffen zijn onderzocht op de aanwezigheid van PFAS en daarmee is de kwaliteit van onze eindproducten geborgd. Onze producten mogen worden toegepast in bodem kwaliteitsklasse Landbouw / Natuur zonder beperkingen.

Een duidelijk video over PFAS 

Lees meer over het tijdelijk handelingskader voor hergebruik PFAS-houdende grond en baggerspecie: https://www.bodemplus.nl/onderwerpen/wet-regelgeving/bbk/grond-bagger/handelingskader-pfas/tijdelijk/

Bestel PFAS vrije teelaarde / PFAS vrije grond


Nieuwsoverzicht

Copyright 2022 JdB groep Webdesign by RETO