Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

Toepassing gecreosoteerd hout meer mogelijkheden

03-04-2013
Toepassing gecreosoteerd hout meer mogelijkheden

In de afgelopen jaren hadden afnemers soms te maken met inspecteurs van het Ministerie van Infratructuur en Milieu voor wat betreft de toepassing van gecreosoteerd hout. Er waren discussies omtrent het criterium wat nu wel of geen professioneel gebruik is.

Deze problematiek behoort per 1 juni tot het verleden.

De Europese Commissie heeft aan de Nederlandse overheid duidelijk gemaakt dat er geen mogelijkheid meer is om na 1 juni 2013 strengere beperkingen voor gecreosoteerd hout te laten voortbestaan dan Europees bedoeld was.

Gecreosoteerd hout mag vanaf dan ook weer worden toegepast in parken, tuinen en andere voorzieningen voor recreatie en vrijetijdsbesteding buitenshuis. Dat wil zeggen: tenzij er gevaar bestaat dat het hout regelmatig met de huid in aanraking komt. Dit is goed nieuws voor de aanleg en het gebruik van maneges. Deze tenzij geldt overal in Europa, maar Nederland had er in 1996 een algemeen verbod van gemakt door de tenzij weg te laten. De laatste jaren is de overheid op dit punt gaan handhaven. 

Bovengenoemde problematiek met het Ministerie is met dit besluit voorbij.

De enige verplichting die u heeft, is de gebruiker op de tenzij beperking te wijzen.

En zo zijn wij u graag van dienst met gecreosoteerd hout, waarvan de kwaliteit geen betoog hoeft en waarvan de toepassing weer volop mogelijkheden heeft gekregen!


Nieuwsoverzicht

Adres
Koningsweg 33, 3762 EA Soest
Postbus 15, 3760 AA Soest

Routebeschrijving

Nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden
Copyright 2019 Van Doorn - Soest Webdesign by RETO