Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

Boomgranulaat / Bomengranulaat

Boomgranulaat / Bomengranulaat produceren en leveren wij rechtstreeks aan onze klanten in diverse soorten; VDS Boomgranulaat op basis van lava en VDS Boomgranulaat op basis van Noors graniet.

Boomgranulaat is een mengsel van grof vulkanisch hard gesteente met de juiste voedingsstoffen, wat een uitstekende basis voor alle bomen geeft. Door de hoge draagkracht is boomgranulaat zeer geschikt voor zwaar belaste verhardingen zoals wegen. In stedelijke gebieden hebben bomen zuurstofproblemen. Boomgranulaat heeft een grote wateropslagcapaciteit en biedt veel ruimte voor de wortels.

Soorten Boomgranulaat / Bomengranulaat

Prijsinformatie boomgranulaat

Boomgranulaat is voorradig en droog opgeslagen
De productie van boomsubstraten (boomgranulaat, bomengrond en bomenzand), ook wel genoemd bomenvoedingsgronden, vindt overdekt plaats op ons terrein. De boomsubstraten zijn opgeslagen in een grote hal, zodat onze producten altijd van dezelfde vertrouwde kwaliteit en samenstelling zijn.

Groeiplaatsverbetering d.m.v. toepasssing boomsubstraten
Als de groei van een boom stagneert, wordt hij meestal vervangen. Dit kan voorkomen worden door het verbeteren van de grond (groeiplaats) rondom de boom: groeiplaatsverbetering. De oplossing is het aanbrengen van boomsubstraten:

Beluchtingssysteem bij gebruik bomengranulaat
Een goede oplossing voor problemen met de luchttoevoer is het toepassen van een beluchtingssysteem bij gebruik van boomgranulaat. Het ondergrondse leefklimaat van de boom verbetert door gebruik van een beluchtingssysteem. Het is een sterk systeem en eenvoudig aan te brengen. Met diverse hulpstukken kan een beluchtingssysteem worden ontwikkeld voor elke situatie. Bij bomen adviseren wij een ringsysteem met twee beluchtingsbuizen. Door de beluchtingsbuis af te sluiten met een kapje, kan de boom worden voorzien van voeding.
PDF Beluchtingssysteem

Meer informatie over boomgranulaat? Bel 035 - 601 01 67 of stuur ons een e-mail

Adres
Koningsweg 33, 3762 EA Soest
Postbus 15, 3760 AA Soest

Routebeschrijving

Nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden
Copyright 2019 Van Doorn - Soest Webdesign by RETO