Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

Bomenzand

Soorten bomenzand
Bomenzand produceren en leveren wij rechtstreeks aan onze klanten in diverse soorten; Bomenzand 300, Bomenzand 500, Amsterdams bomenzand, Rotterdams bomenzand en Utrechts bomenzand  allen conform richtlijnen van de BRL 9335-4 en RHP / RAG Landscaping

Bomenzand heeft twee functies

  • Voedingsbodem voor bomen
  • Stabiele ondergrond voor verhardingen.

Toepassing bomenzand
Een groot gedeelte van de boom leeft ondergronds. Voldoende doorwortelbaar bodemvolume van een goede kwaliteit is van belang voor de voorziening van water en voedingselementen en de verankering. In een bebouwde omgeving is het gebruik van de bodem zeer intensief en kunnen de bomen in de verdrukking komen. Vooral wanneer de bomen in of in de nabijheid van verhardingen worden geplaatst is het van belang dat extra aandacht aan de ondergrond wordt besteed. Onze Bomenzand is een product bij uitstek wanneer bomen in deze omstandigheden verkeren. Door de uitgebalanceerde samenstelling is het enerzijds voldoende flexibel om wortelgroei van bomen toe te laten en zorg te dragen voor een goede groei van de boom, terwijl het anderzijds voldoende draagkracht biedt aan een verharding en daarbij niet of nauwelijks verzakt. Het is uiterst schoon en bevat voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei van de bomen.

Prijsinformatie bomenzand

Bomenzand is voorradig en droog opgeslagen
De productie van boomsubstraten vindt overdekt plaats op ons terrein. De boomsubstraten zijn opgeslagen in een grote hal, zodat onze producten altijd van dezelfde vertrouwde kwaliteit en samenstelling zijn. 

Kwaliteit bomenzand conform Handboek Bomen
Ons bomenzand voldoet aan het Handboek Bomen 2018 van het Norminstituut Bomen. 

Groeiplaatsverbetering d.m.v. toepassing boomsubstraten
Als de groei van een boom stagneert, wordt hij meestal vervangen. Dit kan voorkomen worden door het verbeteren van de grond (groeiplaats) rondom de boom: groeiplaatsverbetering. De oplossing is het aanbrengen van boomsubstraten:

  • Bomenzand bij licht belaste ondergronden zoals voetpaden
  • Boomgranulaat bij zwaar belaste ondergronden zoals wegen
  • Bomengrond in parken en plantsoenen
  • Maatwerk boomsubstraten

Meer informatie over bomenzand? Bel 035-6010167 of stuur ons een e-mail.

Klik op een foto voor vergroting
Copyright 2022 JdB groep Webdesign by RETO