Bel 035-601 01 67 voor vragen en advies
Van Doorn Soest

Bomenzand

Soorten bomenzand
Bomenzand produceren en leveren wij rechtstreeks aan onze klanten in diverse soorten; VDS Bomenzand 300, VDS Bomenzand 500, Amsterdams bomenzand, Rotterdams bomenzand en Utrechts bomenzand  allen conform de BRL 9335-4. 

Bomenzand heeft 2 functies

  • Voedingsbodem voor bomen
  • Stabiele ondergrond voor verhardingen.

Toepassing bomenzand
Een groot gedeelte van de boom leeft ondergronds. Voldoende doorwortelbaar bodemvolume van een goede kwaliteit is van belang voor de voorziening van water en voedingselementen en de verankering. In een bebouwde omgeving is het gebruik van de bodem zeer intensief en kunnen de bomen in de verdrukking komen. Vooral wanneer de bomen in of in de nabijheid van verhardingen worden geplaatst is het van belang dat extra aandacht aan de ondergrond wordt besteed. Onze VDS Bomenzand is een product bij uitstek wanneer bomen in deze omstandigheden verkeren. Door de uitgebalanceerde samenstelling is het enerzijds voldoende flexibel om wortelgroei van bomen toe te laten en zorg te dragen voor een goede groei van de boom, terwijl het anderzijds voldoende draagkracht biedt aan een verharding en daarbij niet of nauwelijks verzakt. Het is uiterst schoon en bevat voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei van de bomen.

Download onze productfolders (pdf) voor meer informatie over bomenzand 

Prijsinformatie bomenzand

Bomenzand is voorradig en droog opgeslagen
De productie van boomsubstraten (bomenzand, bomengrond en boomgranulaat), ook wel genoemd bomenvoedingsgronden, vindt overdekt plaats op ons terrein. De boomsubstraten zijn opgeslagen in een grote hal, zodat onze producten altijd van dezelfde vertrouwde kwaliteit en samenstelling zijn. 

Groeiplaatsverbetering d.m.v. toepassing boomsubstraten
Als de groei van een boom stagneert, wordt hij meestal vervangen. Dit kan voorkomen worden door het verbeteren van de grond (groeiplaats) rondom de boom: groeiplaatsverbetering. De oplossing is het aanbrengen van boomsubstraten:

BRL 9335-4 certificaat
De samenstelling van bomenzand luistert nauw. Bomenzand leveren wij onder het NL-BSB productcertificaat 9335-4.

Meer informatie over bomenzand? Bel 035 - 601 01 67 of stuur ons een e-mail.

Adres
Koningsweg 33, 3762 EA Soest
Postbus 15, 3760 AA Soest

Routebeschrijving

Nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden
Copyright 2019 Van Doorn - Soest Webdesign by RETO